איך כותבים תסריט לסרטון אנימציה לעסק - שלב אחרי שלב

סרטון אנימציה לעסק שיגביר מעורבות

סרטוני אנימציה יכולים להעביר מסרים בקלילות, להאניש חפצים דוממים, לגרום לצופה לצחוק, להעביר מצבים שלא תמיד ניתן לצלם בפועל ומעבר לכך, אנימציה זה "פאן" , אין צורך בלוקיישן ספציפי, שחקנים עם טייפקאסט מסוים ואם פונים לחברת הפקות טובה, התוצאות תהיינה מדהימות. הרכיב החשוב ביותר כדי שסרטון האנימציה ישיג את התוצאות המרביות הוא כתיבת תסריט נכון.

 

מהם השלבים בכתיבת תסריט לסרטון אנימציה?

 

לפני כתיבת התסריט לסרטון יש לבצע מספר פעולות הכרחיות על מנת שהסרטון ישיג את יעדו בצורה הטובה ביותר. קיצור התהליכים עלול לפגוע באיכותו של סרטון האנימציה ובכך לפספס את המטרה.

ראשית עלינו לפלח את  קהל היעד, עם שונות דמוגרפית, וצורך ליצור מכנה משותף רחב, שידבר בשפה אחידה.

השלב השני, הבנת צרכי הלקוח, מה מטרת הסרטון? אורך הסרטון? היכן הוא יוקרן, באילו שעות ובאיזו תדירות, האם סרטון אחד מספיק או קיים צורך במספר סרטונים,  האם כל הסרטונים מיועדים לאותו קהל יעד? מה הרעיון אותו מבקשים להעביר?

לאחר שני השלבים הראשונים, עוברים לשלב המעשי, בו בעצם מאפיינים את הדמויות שאנו רוצים לראות בסרטון האנימציה, שוב, יש להתאים את הדמויות לקהל היעד ולאופי הסרטון.

 

כתיבת התסריט

 

לאחר שאפיינו את הדמויות שאנו רוצים לראות בסרטון, אנו מתחילים בכתיבת הסיפור. יש לזכור לכל אורך כתיבת התסריט מה אופי הסרטון? האם קומי? דרמטי? מה ברצונינו להשיג בסוף. עלינו לקחת בחשבון במהלך כתיבת התסריט נושאים אחרים וחשובים לא פחות, על מנת להגיע לתוצאות מקסימליות, כגון:

קריינות – עלינו להתאים את הקולות לדמויות שבחרנו. חשוב מאד להקליט באולפן הקלטות, אשר מתמחה בהקלטות מסוג זה. לעיתים הקריינות יכולה להפוך סרטון אנימציה למוצלח מאד או לכשלון מהדהד.

מוסיקת רקע – רוב סרטוני האנימציה מלווים במוסיקת רקע, אשר עוזרת לא פעם להעביר את הסיפור בצורה טובה יותר, מקרים נוספים מוסיקת הרקע יכולה אף בעצמה להעביר את הסיפור ללא מלל וללא קריינות, לכן חשוב מאד להתאים את מוסיקת הרקע לאופי הסרטון.

יצירת הסטוריבורד – מהו הסטוריבורד בכלל? הוא תסריט חזותי, המסביר כיצד סרטון האנימציה יתפתח ויראה, שלב אחר שלב (פריים אחרי פריים), הוא מורכב מאיורים או סקיצות עם הערות המסבירות מה הולך לקרות בסצינה, סוג של קומיקס שהופך מאוחר יותר לסרטון אנימציה.

שני השלבים האחרונים בתהליך, הינם שלב ההנפשה (אנימציה) ועריכת הפסקול. בשלב הראשון האנימטור יפיח רוח חיים בדמויות שיצרתם בשלבים הקודמים, לפי הסטוריבורד, כאשר תנועות הדמויות חייבות להיות מדויקות על מנת שסיפור הסרטון יהיה מוצלח. השלב השני והאחרון הוא עריכת הפסקול, הוספת הקריינות, מוסיקת הרקע והאפקטים הקוליים.

 

מזל טוב, סרטון האנימציה שלכם מוכן !

 

לסיכום – סרטון האנימציה יכול מאד להקל ולהשיג לעיתים תוצאות טובות יותר מכל סרטון וידאו אחר, אך חשוב מאד להקפיד על הכללים, לדייק ככל שניתן בשלבים וכמובן לבחור את אנשי המקצוע הטובים ביותר שייתנו לכם את התוצאה הטובה ביותר עבורכם. בהצלחה!