דוגמאות למצגות: רעיונות למצגות שיגרמו לעסק שלך לבלוט
בואו נתחיל ישר ולעניין – מצגות. אההה, כן… המצגות האלה שכולם מנסים להתחמק מהן, אבל מה אם הייתי אומר לכם שאפשר להפוך אותן לכלי עוצמתי שיגרום לעסק שלכם לבלוט? לאנשים להישאר מרוכזים, לצחוק פה ושם, ובסוף גם, לא פחות חשוב, להצליח למכור. כי בואו נודה, זמן המצגת הוא כמו דייט ראשון – אם זה עובד, זה עובד. אם לא? הלך הכסף והמוניטין.
מה גורם למצגת להיות כל כך טובה?
לפני שאתם מזנקים ל-PowerPoint כמו איזה פרזנטור למתחילים, חשוב להבין למה מצגת טובה שווה יותר מסתם כמה שקפים מעוצבים יפה וטקסט קטן בפינה.
המצגת הנכונה יכולה להעביר סיפור! ואיך סיפור תמיד טוב יותר מכל נתון יבש? בעזרת הומור, עניין, במיוחד אם תצליחו להעביר דרכה את האישיות והחזון של העסק. זכרו – אנשים קונים מאנשים ולא מחברות. תעשה אותם מרותקים אליך, הם כבר ילכו לחפש אותך.
אז איך יוצרים את זה? הנה כמה עקרונות שחשוב להכיר:
- שבירת דפוסים – אנשים רגילים לנוסחאות מוכרות. שבור אותן! עיצוב לא צפוי, אנימציות משעשעות, הפסקת קפה וירטואלית פתאומית עם גיף של חתולים? כן, בבקשה.
- קלילות ויזואלית – אל תעמיסו טקסט על כל שקף. קחו דוגמא מסטיב ג'ובס: 3 מילים = כוח. התמונה הנכונה שווה אלף מצגות מייגעות!
- מסר אחד – בכל שקף – כן, בדיוק. כל שורה שנייה שאתם מוסיפים שקולה לטאבולה-ראסה מבחינת הריכוז של השומעים שלכם.
- אנקדוטות הומוריסטיות – אין כל רע בהומור (באמת!). מחקר מוכיח שקלילות משאירה אנשים קשובים.
- שאלות רטוריות – למה לשאול? כי זה פשוט גורם למוח של הקהל לעבוד עוד טיפה, גורם להם לעצור ולחשוב על התשובות. ושם נמצא הקסם שלך.
זמן לשאלות ותשובות
יש לכם רעיון מצליח, תמונה מרתקת וכמה שקפים שאפילו ה-BBC היו גאים בהם, ועדיין… משהו מתפספס? הנה: הפורמט הקלאסי Q&A, רק שהפעם, אתם תשלטו בו בצורה יצירתית ושיווקית, כזה שקשה לעמוד בפניו.
5 השאלות שיגרמו להם לקפוץ מהכיסא?
- מהי הבעיה הכי גדולה שהמצגת שלך צריכה לפתור? טוב, אולי זו השאלה הכי ברורה מאליה, אבל רבים מדלגים עליה. הקהל שלך רוצה פתרון ברור – תן לו!
- איך אתה מתכוון לשנות להם את החיים? כן, זה יומרני. אבל מה קונים רוצים בסופו של יום – שינוי. במקום למכור להם מוצר, תדבר על תמונת עתיד בה המוצר שלך גורם להם להרגיש על גג העולם.
- למה הם צריכים את המידע הזה דווקא היום? תגרום למידע שלך להרגיש דחוף ורלוונטי. רכיב התזמון עושה את כל ההבדל בין "אולי" ל"עכשיו".
- מה ההבדל בינך לבין המתחרים? אתה בטוח ייחודי, מעבר למיתוס "המחיר הכי טוב". אם המצגת לא תשדר את זה מיד, פספסת.
- כמה פשוט להם לבצע פעולה עכשיו? כאן אתה צריך לסגור את כל הקצוות ולוודא שבא להם להרים את הטלפון/קליק/לעדכן את זרם החשמל. איך? על ידי הצעת ערך שקשה מאוד לסרב לה.
טכניקת "הסלט הרנדומלי" לעסקים – האם שמעתם פעם על זה?
הטכניקה הזו קוראת לכם לזרוק אל תוך המצגת שלכם משהו בלתי צפוי לחלוטין; שקף שאין לו שום קשר ישיר למצגת, רק כדי לתפוס את תשומת הלב. כמו… שקף על היסטוריית מנת אבוקדו? נו, טוב, אולי זה טיפ לליבי טראנדים בטיק-טוק, אבל הרעיון הוא להכות בקו ישר את הגמישות המנטלית של הקהל שלך.
מצגות זה לא משחק של דיבורים בלבד – קצת גיימיפיקציה?
הידעתם שמעט משחקיות בעת העברת מצגות יכולה להעלות את הריכוז ב-68%? אתם גורמים לאנשים לשקול ברצינות להיות מעורבים כשאתם מכניסים אלמנט משחקי למצגת. נסו לשלב משימות קטנות או חידות במהלך המצגת, והבטיחו פרס וירטואלי צנוע (אבל מבדר!). אתם לא יכולים להבין כמה זה מוזר-מצחיק, ובעיקר גורם לעסקים אחרים להיראות כמו דינוזאורים.
נתונים חזקים ועדיין? למה חלק מהמצגות נכשלות
אבל בואו נדבר רגע על הפחד האמיתי: המצגות שמרגשות פחות מאכילת טוסט יבש. למה חלק מהן פשוט… לא עובדות? לעיתים קרובות זה אשמתנו! כשאנחנו עמוסים בנתונים סטטיסטיים, גרפים ושאר ירקות קריפטוגרפיים, אנחנו שוכחים את מה שהכי חשוב – לרגש. הקהל שלך לא סעיפים בארנקים שלהם. הם רוצים סיפור, רגש, מטרה. כל פעם שנכשלת לספק להם את זה – הם החליטו שנמאס.
- סטטיסטיקות מעניינות כן – בלוקים של מידע יבשים – לא.
- מספרים טובים יחזרו על עצמם במקומות אסטרטגיים. חיזרו על הנקודה המעניינת שוב ושוב כדי להטמיע אותה בזיכרון הקהל.
- גרפים, תרשימים וסרטונים – חובה, אבל בדרך יצירתית!
המילה האחרונה… למה העסק שלך צריך לבלוט?
בסופו של יום, למי יש זמן לבדוק כל מצגת משעממת עשר פעמים? קהל המטרה שלך מבקש רק דבר אחד: שתיתן לו סיבה אמיתית לשים לב. אם העסק שלך לא נותן לקהל שלך תחושה של בידול אמיתי, הוא פשוט ימשיך הלאה. ככה פשוט.
מצגת היא לא רק תמיכה במצגת פיזית, אלא הזדמנות להותיר רושם, לייצר תדמית ולגרום לעסק שלך לבלוט בצורה משמעותית.
אז השאלה היא לא אם תכינו מצגת, אלא איך תגרום לה להיות בלתי נשכחת?