אז עשיתם סרטונים אבל איפה משווקים אותם ואיך עושים את זה בצורה נכונה? הרי לכל פלטפורמה יש את היתרונות והחסרונות שלה. חשוב להבין איפה הקהל יעד הכי רלוונטי לנו נמצא. באיזה פלטפורמה הסרטון יהיה נגיש ונוח יותר לצריכה? סרטון שמניע לפעולה להכניס אנשים לאתר צריך להתפרסם ברשתות חברתיות ולכן אין טעם לפרסם אותו באתר עצמו אלא רק ברשתות שיכניסו אותו לתוך האתר.
אז מה האפיקים המומולצים ?
- העמוד העסקי בפייסבוק – כאן חשוב לשים סרטונים קצרים שהם שיווקים ומכירתיים, שמעבירים מסרים וסיפור מעניין שיניעו לפעולה ויגרמו לחיבור למותג. אפשר למדוד כניסות ותנועה לאתר, שיתופים ותגובות ומשם אפשר למנף את זה למכירות.
- עמוד עסקי באינסטגרם- פלטפורמה ויזואלית וזה בדיוק מה שאנשים מחפשים שם, לכן הסרטון פה צריך להיות קצר, ויזואלי ותואם את ניראות העמוד שלכם. חשוב פה לעשות שימוש בהאשטגים נכונים, פעילות באינסטגרם שתגרום לאנשים נוספים להיכנס לפרופיל שלכם.
- טיקטוק – זו פלטפורמה מצוינת לעלות סרטונים כי הרבה אנשים צופים פה. אמנם אנשים נמצאים פה הרבה לצפייה בדברים מצחיקים כל מיני שטויות אבל עדיין אנשים נמצאים פה ולכן חשוב להעביר את הסרטונים שלכם גם כאןץ
- האתר שלכם – גוגל אוהב אתרים עם סרטונים ונותן לאתר קידום וחשיפה גבוהה יותר. בנוסף זה מעלה את זמן השהייה של גולש באתר וכך הסיכוי שישאיר פרטים גבוה יותר. גם יש יותר סיכוי להופיע בעמוד הראשון בגוגל דרך הסרטון שעלה ביוטיוב. מקומו של הסרטון באתר – במקום כמה שיותר נגיש שלא יתפספס.
- ערוץ היוטיוב- פה גולשים יהיו מוכנים לצפות בסרטונים ארוכים יותר ממה שהם יצרכו ברשת חברתית כמו אינסטגרם. פה אתם נמצאים בתחרות גדולה יותר על תשומת הלב בצפייה. באמצעות תיאור ושימוש נכון במילות מפתח כשאתם מעלים את הסרטון אפשר להגיע אליכם גם דרך מנוע החיפוש של גוגל. יוטיוב היא גם פלטפורמה ליצירת סרטונים בהמשכים, מה שיכול לייצר המון עוקבים ולהכניס לכם הכנסה נוספת דרך סרטונים.