היום יותר ויותר חברות משתמשות באנימציה להעביר בצור אידיאלית את המוצר או השירות שלהם, אבל למה דווקא אנימציה עובדת כל כך טוב בתחומים פיננסים שונים כמו ביטוח, נדלן, השקעות, משכנתאות, הנה"ח ועוד. אחד היתרונות קשור למורכבות ההבנה והטכניקה של עולם הפיננסים. בפיננסים יש מושגים שונים ומילים שלא ברורות ללקוחות הקצה שאמורים לרכוש את המוצר או השירות בתחומי הפיננסים השונים. המושגים יכולים להיות לא מובנים בכלל או מובנים חלקית, אפילו לאנשים העוסקים בו כמו יועצי משכנתאות, יועצי השקעות, רואי חשבון, אנשי ביטוח ועוד. כל זאת מכיוון שמדובר בתחומים עם ידע רחב שמכיל מספרים, מושגים וטכניקות שונות ומשתנות כל הזמן.
לכן פה זה ברור למה סרטוני שיווק, סרטוני מידע להעברת ידע, סרטוני הסברה והנגשה מתאימים לתחומים הפיננסים השונים.
למשל חברה המנסה לשווק עצמה ללקוחות פוטנציאליים. על מנת להצליח ולהבהיר במה היא מתמחה, מה השירות/מוצר שהיא מציעה ומהם היתרונות השונים, נדרש לה סרטון אנימציה שיווקי בכדי להעביר רעיונות מורכבים יחסית בצורה מובנת לצופים. באנימציה עושים שימוש בויזואל ואלמנטים שונים להעברת מידע וכמובן האנימציה מקלילה את הנושא ומכניסה חיים וצבע לתחומים שנחשבים במקור שלכם כאפורים. תמיד עוזר להכניס הומור, צבע ואווירה קלילה לתהליך ההסברה.
סביר להניח שאנשי כספים, יועצים, מתווכים, חברות ביטוח או סוכנויות גדולות לא תמיד יעמדו מול מצלמה ויתחילו להסביר על השירות וגם אם יבחרו לעשות זאת עדיין כדאי ויהיה נכון לשלב אנימציה שתמחיש את מה שרוצים להעביר בצורה יותר קלילה ומובנת ללקוחות שלא מבינים את התחום וצריכים לקבל החלטה כלשהי על ביצוע פעולה או הבנת תהליך כלשהו בתחום.
הנה דוגמאות של סרטונים מוצלחים בתחום הפיננסים –
- מיטב דש שעשו סדרת סרטונים על השקעות והפכו את הכסף לסמל סטטוס הומוריסטי – מה שעזר להעביר את המסר שלהם בצורה קלילה ומצחיקה שכל אדם ממוצע יכול להתחבר אליו. הקמפיינים עזרו לכולם להכיר את השם שלהם, הם הגיעו לכמות מדהימה של אנשים דרך פרסומים שונים, מה שהביא להם הכרה וחשיפה מטורפת בזמן קצר.
- כלל ביטוח ופיננסים שעשו סדרת סרטונים עם החתול כפרזנטור – זה אמנם לא אנימציה אבל הם בחרו לקחת דמות לא אמיתית שמקשרת אותנו לעולם האנימציה ומקלילה את עולם הביטוחים שהיא רוצה להעביר לצופים שלה.
כמובן שחשוב שאתם העוסקים בתחום הפיננסים תקחו חלק בפרטים הטכניים של הסרטון כדי שנהיה ממוקדים ונבין מה המסרים שרוצים להעביר אבל את הרעיון להעברת המסרים האלה כבר משאירים לצוות הקריאייטיב.